İçeriğe geç

Arazöz Mü Arazöz Mü

Arazöz nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre arazöz kelimesinin doğru yazımı “arazöz”dür. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Arazöz ne demek açılımı?

Türkçe Dil Kurumu’na göre dilimize Fransızcadan gelen arazöz kelimesi “yolları ve yol kenarı yeşil alanlarını sulamak için kullanılan araç” anlamına gelmektedir. TDK’ya göre sprinkler: Yolları ve yol kenarı yeşil alanlarını sulamak için kullanılan araç.

Arasöz nasıl yazılır?

İksirler✅ (Doğru kullanım)

Denizaltı nasıl yazılır TDK?

9. “Alt” ve “üst” sözcüklerinden oluşan ve belirli bir yeri belirten bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: deri altı, su altı, yeraltı, yüzey altı (yüzey); adrenal, supravertebral (en yüksek nokta) vb.

Arazöz nedir Türkçe?

Arazoz; Kamyon veya traktör gibi bir araca su tankı ve sulama sistemi takılarak yapılan, genellikle önünde veya arkasında bir sulama tertibatı bulunan motorlu taşıttır. Su fıskiyeleri sokak ve meydanları temizlemek ve yol kenarındaki yeşil alanları sulamak için kullanılır.

Arazöz şoförü ne demek?

Bir oluk operatörü, yangın, sel veya diğer acil durumlarda kullanılan olukların sürülmesiyle yangınla mücadele, su taşımacılığı ve kurtarma operasyonlarına katılır. Güvenli sürüş teknikleri ve su taşıtı bakımı konusunda uzmanlaşmıştır.

Arazöz yol nedir?

Su fıskiyeleri sokak ve meydanları temizlemek ve yol kenarlarındaki yeşil alanları sulamak için kullanılır. Sulama yöntemiyle hem sokakta hem de yol kenarında oluşan kiri temizler. Ayrıca zeminlerde, engebeli yüzeylerde ve asfalt yollarda toz oluşumunu önlemek için kullanılır.

Arasöz nedir dilbilgisi?

Bir sapma, cümlenin iki virgül veya iki tire arasına yerleştirilen ve açıklama amaçlı kullanılan ve çıkarılmasının cümlenin anlamını etkilemediği bir parçasıdır. Cümle biçiminde olduğunda, buna cümle denir. Örnekler: Annem, bunu asla unutmayacağım, bu serçeyi bana bir peçeteyle uzattı.

Ara yön nasıl yazılır TDK?

Ara talimatlar tam tersi şekilde verilmiştir. Yön belirten isimler, yalnızca bir yönü belirtiyorsa küçük harfle başlar ve ismin sağına yerleştirilir ve bir ülkenin yerini alıyorsa büyük harfle başlar ve ismin soluna yerleştirilir: Rüzgar kuzeydoğudan esti.

Açıkgöz nasıl yazılır TDK?

Komşu birleşik sözcüklerde büyük ünlü uyumu aranmaz: openeye, computer, sofayat, honeysuckle, vb.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Önyargı nasıl yazılır?

Önyargı kelimesi, tek başına veya bir arada yazıldığında en garip kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre, bu kelimenin doğru yazımı “önyargı”dır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Ara sıra nasıl yazılır?

“Occasionally” kelimesinin doğru yazımı: “Training” kelimesinin doğru yazımı “occasionally” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. “Occasionally” olarak yazmak yanlış olur.

Ruhani nasıl yazılır TDK?

RUHİ KELİMESİNİN BİR CÜMLEDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Turhan’ı türbeye çeken manevi bir çekim vardı. Saygıdeğer hanım, Patriklik Konseyi ve Ruhani Konsey’in tavsiyelerini dinledi ve kızını büyük Emir’e verdi.

Azcık nasıl yazılır TDK?

Türkçe sözlükte “bir+birkaç” bileşik sözcüğünün “less” anlamına bakarsak: Less: 1. sıfat Miktar, kalite, güç, süre, sayı bakımından Less, çok’un zıttı 2. zarf Her zamankinden fazla, beklenen veya gerekli. “Eksik” sözcüğünün anlamı verilmiştir. “Bir+biraz: 1. sıfat Biraz, bir parça.

Jak ne demek TDK?

Kelimeyi kaldırdık çünkü TDK sözlüğünde görünmeyen bir kelimeydi ve bunu bir referans olarak sağladık, ancak durumu tersine çevirip kelimeyi tekrar ekliyoruz. “Jack” kelimesi “Bir elektrik kablosunun ucunu oluşturan ve bir fiş yuvasına takılan bacak” anlamına gelir. a olarak adlandırılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir