Domates çiçek açtıktan sonra kaç günde bir sulanır?
İlk meyveler göründükten sonra sulama önemli hale gelir. İklim koşullarına ve toprak yapısına bağlı olarak, toprak neminin en iyi seviyede tutulmasını sağlamak için her 5-10 günde bir damla sulama yapılabilir.
Domatese ne zaman su verilmez?
» Dikim ve Bakım Prosedürü Fideler dikim çubuğu yardımıyla 2/3’ü toprağa gömülerek dikilir. Hemen can suyu verilir.
Domatesin su ihtiyacı nasıl anlaşılır?
Domatesler gelişme dönemlerinde metrekare başına günde 3-4 litre suya ihtiyaç duyarlar. Hasat zamanı yaklaştıkça ihtiyaç duyulan su miktarı metrekare başına 7-8 litreye çıkar. Bu bilgilerden yola çıkarak çiçeklenmeden meyve vermeye kadar olan dönemde bitkinin su ihtiyacının nispeten düşük olduğu söylenebilir.
Domates, biber ve patlıcan kaç günde bir sulanır?
Sıcak havalarda kumlu topraklarda 2-3 günde bir, ağır topraklarda ise 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
Domatesin verimini artırmak için ne yapmalı?
Domates verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azotu içeren gübreler uygulanmalıdır. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi sebzenin azot eksikliğini giderir.
Domates çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?
Bitkinin çiçek açıp meyve vermesi için gereken gün sayısı tamamen sahip olduğunuz domates çeşidine ve yetiştirme koşullarına bağlıdır. Kiraz domatesi veya küçük domates, çiçek ilk açıldıktan sonra olgunlaşmak için yaklaşık 25 ila 30 gün, büyük bir domates ise yaklaşık 45 ila 60 gün sürer. 18 Mart 2019 Bitkinin çiçek açıp meyve vermesi için gereken gün sayısı tamamen sahip olduğunuz domates çeşidine ve yetiştirme koşullarına bağlıdır. Kiraz domatesi veya küçük domates, çiçek ilk açıldıktan sonra olgunlaşmak için yaklaşık 25 ila 30 gün, büyük bir domates ise yaklaşık 45 ila 60 gün sürer.
Domates yetiştirirken sulama nasıl yapılır?
NEM ve SULAMA: Domates bitkilerinin düzenli olarak sulanması gerekir. Bir sulama programı oluşturulmalıdır. Örneğin, bitki her 3 günde bir sulamaya alışkınsa, sulama 3. günde yapılmalıdır. Soğuk havalarda, henüz su istemese bile bitkiye biraz su verilmelidir.
Domatesin büyümesi için ne yapmalı?
Domates bitkilerinin büyümesi için en uygun sıcaklık 22 ila 26 °C arasıdır. Sıcaklık 15 °C’nin altına ve 35 °C’nin üzerine çıkarsa meyve tutumunda düzensizlikler meydana gelebilir. Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkının 8-12 °C olması beklenir.
Domatese gübre ne zaman verilir?
Domates Tarla Bitkisi Beslenme Programı Kök alımı ve fotosentez aktivitesi en yüksek olduğunda her 7-15 günde bir uygulayın. Dikimden sonra ve 7-10 gün sonra uygulayın.
Fideler her gün sulanır mı?
Sebze fidelerinin yeni büyüme ortamına hızla uyum sağlamalarına yardımcı olmak için onları her gün az miktarda sulamak da faydalı aktiviteler arasındadır.
Daha verimli domates nasıl yetiştirilir?
Domateslerin sevdiği toprak yapısı organik madde açısından zengindir. Ayrıca, yeraltı suyu sorunu yoksa ve su tutma kapasitesi yüksekse, iyi drene edilmiş ve derin topraklarda verimli domates yetiştiriciliği yapılabilir. Domatesler tuza dayanıklı bir sebzedir.
Domatese toz kükürt ne zaman atılır?
Sıvı kükürtün domates bitkilerine uygulanması genellikle domatesler gençken, yüksek hastalık riski dönemlerinde veya hastalık belirtileri görüldüğünde başlar. Akşam veya serin havalarda, bitkilerin yapraklarına dikkatlice püskürtülerek uygulanması önemlidir.
Patlıcan çiçek açtıktan sonra kaç günde bir sulanır?
En uygun ve önerilen sulama yöntemi damla sulamadır. Patlıcanlar büyüme döneminde 7-8 günde bir sulanmalıdır; aksi takdirde gelişme yavaşlar, verim azalır ve meyvelerde acılık başlar. Patlıcanlar çiftlik gübresini ve ticari gübreleri sever. Sonbaharda patlıcan tarlasına dekara 5-6 ton yanmış gübre uygulanmalıdır.
Hangi sebzeler çok su ister?
Maydanoz, tere, nane gibi suyu seven sebzeler için oldukça uygundur.
Salatalık fideleri kaç günde bir sulanır?
Fide dikiminden meyve oluşumuna kadar geçen sürede günde 1-2 defa sulanır, ancak çok fazla olmamalıdır. Bu dönemde aşırı sulamadan dolayı salatalıklarda sararma (boğulma) görülebilir. Bu dönemden sonra 3-4 günde bir sulama yapılır.
Domateste çiçek açılması için ne yapmalı?
Yaprakları cımbızla dikkatlice açın. Polenleri bir fırçayla anterlere stigmaya doğru sürün. Aynı adımları diğer çiçeklerle tekrarlayarak tozlaşmayı uzatın. Bitkileri düzenli olarak gözlemleyin ve meyve oluşumu başladığında tozlaşmanın başarılı olduğunu fark edeceksiniz.
Domates çiçeklerine ne iyi gelir?
Toprağın üst tabakası kuruduğunda bitkiyi sulayabilirsiniz. Nisan ayından kasım ayına kadar iki haftada bir sıvı gübre kullanabilirsiniz. Ayrıca bitkinin yapraklarına su püskürtmek yaprakların nemli kalmasını sağlar ve zararlı böceklerin çoğalmasını önler.
Domateste ilk çiçek koparılır mı?
Domates fide aşamasındayken, bitki bahçeye dikilmeden önce ilk çiçek salkımları toplanır.
Domatesin büyümesi için ne yapmalı?
Domates bitkilerinin büyümesi için en uygun sıcaklık 22 ila 26 °C arasıdır. Sıcaklık 15 °C’nin altına ve 35 °C’nin üzerine çıkarsa meyve tutumunda düzensizlikler meydana gelebilir. Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkının 8-12 °C olması beklenir.